Diagnostic Boli Parodontale

Programează o consultație

Bolile porodontale sunt diagnosticate de medicul stomatolog în timpul unui examen parodontal. Acest tip de examinare trebuie să fie parte a controlului periodic.

Sonda parodontală (un instrument dentar ) este cu blândete folosită pentru a măsura santul (buzunarul sau spatiul) dintre dinte si gingie. Adâncimea unui sant sănătos măsoară 3mm sau mai putin si nu sângerează. Un sant mai adânc de 3mm ne arată aparitia unei boli parodontale. Cu cât boala parodontală înaintează cu atât mai mult santul se adânceste.

Medicul stomatolog foloseste informatii referitoare la adâncimea santului, sângerarea si inflamarea gingiilor, mobilitatea dentară, etc. pentru a diagnostica boala parodontală în una dintre categoriile urmatoare:

GINGIVITA

Gingivita este primul stadiu al boli parodontale. Placa bacteriană (prin toxinele pe care le produce) irită gingiie producând durere, inflamatie si o culoare rosie sângerândă.

PARODONTITA

Placa bateriană neândepartată de pe dinte se transformă în tartru dentar care, acumulându-se, irită gingiile si, cu timpul, le îndepartează de dinte. Se formează santuri adânci între gingie si dinti care încep să se umple cu bacterii si puroi. Gingiile sunt foarte iritate, inflamate si sângerează usor. În acest stadiu, osul poate prezenta mici retractii.

PARODONTITA PROFUNDĂ

Dintii încep să-si piardă suportul în situatia în care gingiile si osul se retrag, iar ligamentele interdentare se distrug. În aceste conditii, boala netratată duce la pierderea dintilor. În acest stadiu, osul poate prezenta retractii moderate sau severe.

PROGRAMARE CONSULTAȚIE

Pentru orice întrebare sau nelămurire sau dacă doriti să faceti o programare vă rugăm să ne contactati chiar astăzi; vă vom acorda toată atenția pe care o meritați.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate.

Introduceți acest cod în căsuța de mai jos: captcha

CUVÂNTUL PACIENȚILOR

”Domnul doctor s-a purtat foarte frumos, cu multa rabdare, a vorbit tot timpul pentru a-l linisti si a-l anunta ce urmeaza sa ii faca. Suntem foarte multumiti. Multumim frumos!”

Silvia-Alexandra Pantazi, Pacient Stephanie's Dental Clinic

”Am avut o urgenta cu copilul. Am sunat,ne au primit în aproximativ o ora. Pentru prima data, copilul meu s a ridicat râzând de pe scaunul de la dentist. Am avut parte de o dna doctor extraordinar de calma și plăcută!! Pot spune ca am găsit cabinetul potrivit pentru copilul meu și nu numai 🙂”

Dane Alina, Pacient Stephanie's Dental Clinic

”Am doar cuvinte de laudă pentru aceasta clinică! Vin de peste 7 ani. Înainte mergeam la clinica de lângă Afi, dar de ceva ani, vin aici, la Grigorescu, deși fac o ora sau chiar peste până acolo. Când poate nu mi-am permis financiar anumite lucrări, mi s-a recomandat tot ce e mai bun ptr mine și chiar au fost momente când am plătit în rate, când nu am avut bani suficienți, la a doua programare puteam sa aduc diferența. Faptul că aveți încredere si empatie față de pacienții dvs înseamnă foarte mult ptr mine! Sunteți excepționali și deși doamna doctor pe care o aveam înainte nu mai lucrează în acest cabinet, sunt la fel de mulțumită si de doamna doctor la care sunt acum, în speță, doamna doctor Cociu. Felicitări pentru profesionalism și bunăvoință!”

Emima Adina, Pacient Stephanie's Dental Clinic

”Revin aici cu drag de fiecare dată…e drept ca vin rar dar asa ar trebui când cabinetul este bun!!!”

Dimitrie Ciubotariu, Pacient Stephanie's Dental Clinic

”Cei mai buni doctori! Dr Grama Lidia reuseste mereu sa iti faca zambetul sa arate exemplar! Recomand cu caldura!”

Nargis Minescu, Pacient Stephanie's Dental Clinic

”O recomand cu încredere , pe Doamna Dr. Dina Cociu. Un medic foarte bun , răbdător cu pacienții. Care își da interesul pentru pacienți.”

Marian Scarlat, Pacient Stephanie's Dental Clinic
”O experienta de 5 stele! Va mulțumesc!!!”
Corina Stoica, Pacient Stephanie's Dental Clinic
”Servicii de calitate! Staff amabil și profi!”
Alexandra Tomina, Pacient Stephanie's Dental Clinic

”Recomand doamna dr. Ruxandra Gherghe! Am reusit sa rezolv problemele la masele fara durere, iar frica mea de dentist a dispărut complet. Pe langa profesionalism, Ruxandra este mai intai om. O recomand daca vrei sa ai o experienta excelenta la dentist.”

anamtfk, Pacient Stephanie's Dental Clinic

”Foarte multumita de servicii, am venit sâmbăta seara in regim de urgenta și am fost Tratata cu maxima seriozitate și empatie, mi s a explicat frumos tratamentul, ce treb sa fac acasă, a doua zi etc. Recomand!”

Flavia Blinda, Pacient Stephanie's Dental Clinic

”Am ajuns într-o duminică cu o urgență, o măsea spartă și un abces. Totul a decurs perfect. Am urmat sfaturile doamnei doctor.”

Alexandru Valentin Ene, Pacient Stephanie's Dental Clinic

Felicitări întregii echipe pentru grija şi respectul faţă de pacienţi!
Am numai cuvinte de laudă şi îi recomand cu multă căldură.”

Măndică Alina Loredana, Pacient Stephanie's Dental Clinic
”Dincolo de aptitudinile profesionale , o conditie importanta pentru a fi un medic bun e sa nu uite sa fie uman , sa arate compasiune si sa comunice cu pacientul. Multumesc dr. Dragomir Gabriel pentru rabdarea , priceperea si intelegerea de care a dat dovada fata de durerea pe care o aveam.”
Miky Filippakis, Pacient Stephanie's Dental Clinic
”Am fost cu cel mic pentru o urgenta duminica la 8 dimineata. Super simplu, super profi. Multumesc.”
Remus Manicea, Pacient Stephanie's Dental Clinic

”Recomand cu încredere Stephanie’s Dental Clinic… recomand clinica din Nicolae Grigorescu … Dr Dragomir Gabriel… nota 10…”

Mihai Catalin, Pacient Stephanie's Dental Clinic

”Servicii de calitate! Personal atent si amabil! Recomand cu drag!”

Simona Stan, Pacient Stephanie's Dental Clinic

”Datorita unor experinte neplacute, de fiecare data cand trebuie sa ma duc la dentist sunt pur si simplu inspaimantata. Insa de data aceasta a fost o experienta placuta. Ceea ce a contat pentru mine a fost faptul ca nu am simtit durere, a fost foarte atenta si a lucrat repede. ”

Iulia Laibar, Pacient Stephanie's Dental Clinic

„Inainte sa ajung aici, numai gandul ca trebuie sa ajung la dentist imi dadea frisoane…dar experienta a fost foarte placuta. . Bonus, nu m-a durut deloc! Recomand cu caldura!”

Andreea Popescu, Pacient Stephanie's Dental Clinic

„ Am mers cu fetita de 5 ani pentru tratarea unei carii simple dar dureroase. Am plecat vindecati si fara frica de stomatolog. Recomand din toata inima mai ales pentru copii.”

Beatrice Nedelcu, Pacient Stephanie's Dental Clinic

„Când se supără dinţişorii pe tine fix noaptea, pe la două şi nu vor sub nicio formă să aştepte dimineaţa, aici este locul în care vrei să ajungi.  Nu degeaba primisem recomandări pentru această clinică (eu am fost la Afi, dar cred că este valabil la orice locaţie). Un alt plus: mi-am făcut programare pentru zilele următoare după ora 23.00. How cool is that?!”

Monica Liuta, Pacient Stephanie's Dental Clinic

„Am ajuns la dumneavoastră noaptea, cu o durere cumplita de masea care nu trecea cu absolut nici o pastila și, după nici 20 minute am plecat râzând. Am revenit în următoarele zile pentru extractie (menționez ca este vorba de molar de minte). De data asta am ajuns cu o frica imensa, o frica nejustificata s-a dovedit. Nu am simțit absolut nimic în momentul extracției, nu m a durut absolut deloc în următoarele ore. Mulțumesc tare mult pentru răbdare și profesionalism. Acum aștept sa se vindece frumos. Am sa revin cu siguranță la dumneavoastră. Recomand cu încredere Stephanie’s Dental Clinic.”

Oana Visan, Pacient Stephanie's Dental Clinic

„Servicii de calitate!Echipa este minunata!Va multumesc!„

Gabriela, Pacient Stephanie's Dental Clinic

„Recomand Stephanie’s Clinic!  In aceasta clinica nu te trateaza nimeni „de sus”, nu esti badjocorit, si nu pleci cu problemele nerezolvate.
Primire calduroasa, personal educat, priceput si simpatic.”
5 stele Stephanie’s Clinic !
All the best!

Je M’appelle Josepfine, Pacient Stephanie's Dental Clinic

„Revin cu feedback pentru a ii multumi domnului doctor Dionysios Gavalas care este si foarte bun psiholog, mai ales cand ai fobie de dentist. Cota alarmanta de anxietate pre tratament s-a transformat in ras pe scaunul dentistului. Multumeeeesc de o mie de ori „

Corina Maria, Pacient Stephanie's Dental Clinic

„Sunt profesionisti, sa nu mai spun ca pana la a merge in cabinetul lor cu fetita de 5 ani, am avut mari probleme la alte cabinete de stomatologie private si specializate pe pedodontie care nu au reusit decat sa-mi faca aproape praf copilul ,speriindu-l!!!!!!! Aici fetita imi cere ea singura sa mai mergem macar la un control ! sunt de nota 20”

Ruxandra Florina, Pacient Stephanie's Dental Clinic

„Sunt foarte multumita de rezultate! Echipa este minunata, serviciile ireprosabile si cel mai important, n-am simtit nicio durere 🙂 „

Sandra Ch., Pacient Stephanie's Dental Clinic

„O echipa de profesionisti cum rar intalnesti! Tarife foarte bune! Felicitari! Voi reveni cu placere”

Catalina Georgiana, Pacient Stephanie's Dental Clinic

„Eu o stiu pe d-na Dr Stefan de cand lucra in Militari, apoi m-am mutat dupa dansa in Cotroceni. E de nota 10! Acolo mi-am dus si familia si copiii.”

Adriana, Pacient Stephanie's Dental Clinic

„Foarte curat, oameni care își fac treaba.„

Marian Avram, Pacient Stephanie's Dental Clinic

„NON STOP. Deschis si de Paste ( nu ca la alte clinici cu program non stop ,dar de pe 2 Mai)…Dr.Alexandru a salvat o seara de Paste cu dureri groaznice de masele.
P.S. Are si mana usoara…”

Marius C., Pacient Stephanie's Dental Clinic

„Era ora 4 dimineata iar sotia avea dureri insuportabile de masea. Din fericire clinica chiar este non stop iar o doamna draguta ne-a ajutat in cateva minute sa scape de durere. Va recomand cu caldura. Plus ca igiena este impecabila deasemenea si profesionalismul.”

Mihai Alexandru, Pacient Stephanie's Dental Clinic

E noapte, durerea de masea e mai atroce ca oricand! Ai luat deja un pumn de calmante si de anti-inflamatoare… degeaba! Te sui frumusel in taxi si te duci frumusel la stomatolog, in doi timpi si trei miscari ai scapat de durere si nici buzunarul nu ti-e rupt! Este povestea mea dar te regasesti si tu in ea nu-i asa? Am continuat tratamente la aceasta clinica si la alti dinti si sunt multumit. Preturile sunt rezonabile, iar personalul… sa va spun un secret: e singurul loc unde n-am lesinat pe scaun! La propriu. Ma simt in siguranta si vin de PLACERE, nu e reclama! Nu pot spune despre toti de acolo ca sunt buni sau alte d-astea ca nu-i cunosc. Dar fata care m-a tratat este extraordinara! Daca sunteti fricosi, e noapte sau/si va doare falca aici e de mers!”

Costel, Pacient Stephanie's Dental Clinic

„Recomand clinica Domenii! Am fost prima data in urgenta apoi mi-am continuat lucrarea tot la ei. Serviciile ireprosabile, raport calitate-pret foarte bun!”

Danut, Pacient Stephanie's Dental Clinic

Bolile porodontale sunt diagnosticate de medicul stomatolog în timpul unui examen parodontal. Acest tip de examinare trebuie să fie parte a controlului periodic.

Sonda parodontală (un instrument dentar ) este cu blândete folosită pentru a măsura santul (buzunarul sau spatiul) dintre dinte si gingie. Adâncimea unui sant sănătos măsoară 3mm sau mai putin si nu sângerează. Un sant mai adânc de 3mm ne arată aparitia unei boli parodontale. Cu cât boala parodontală înaintează cu atât mai mult santul se adânceste.

Medicul stomatolog foloseste informatii referitoare la adâncimea santului, sângerarea si inflamarea gingiilor, mobilitatea dentară, etc. pentru a diagnostica boala parodontală în una dintre categoriile urmatoare:

GINGIVITA

Gingivita este primul stadiu al boli parodontale. Placa bacteriană (prin toxinele pe care le produce) irită gingiie producând durere, inflamatie si o culoare rosie sângerândă.

PARODONTITA

Placa bateriană neândepartată de pe dinte se transformă în tartru dentar care, acumulându-se, irită gingiile si, cu timpul, le îndepartează de dinte. Se formează santuri adânci între gingie si dinti care încep să se umple cu bacterii si puroi. Gingiile sunt foarte iritate, inflamate si sângerează usor. În acest stadiu, osul poate prezenta mici retractii.

PARODONTITA PROFUNDĂ

Dintii încep să-si piardă suportul în situatia în care gingiile si osul se retrag, iar ligamentele interdentare se distrug. În aceste conditii, boala netratată duce la pierderea dintilor. În acest stadiu, osul poate prezenta retractii moderate sau severe.